Veelgestelde vragen

Je Testlokaal account

Als je tevreden bent over Testlokaal en er gebruik van wilt blijven maken hoef je verder niets te ondernemen. Het account is automatisch ook je definitieve account. Je kunt dus direct krediet aankopen en tests inzetten.

Wanneer je je logo naar servicedesk@testlokaal.nl mailt zetten wij het kosteloos in je account. Liefst een .jpg of .gif bestand.

Stuur een mailtje naar servicedesk@testlokaal.nl met de gegevens die je aangepast wilt hebben, we maken het dan zo snel mogelijk in orde.

In Testlokaal verschijnen lichtblauwe vlakjes met informatie als je je muis ergens op houdt. Als je Testlokaal voldoende kent en deze vlakjes niet meer nodig hebt, kun je ze uitzetten. Kijk daarvoor in het menu onder "Help" bij "Hulpteksten" of klik hier.

Het gebruik van tests

Ga in het menu naar "Klaarzetten", "Losse test(s)". Hier selecteer je de test(s) die je wilt inzetten en vul je de gegevens van de kandidaat in. Je kiest hier ook of de respondent wel of niet automatisch door ons uitgenodigd wordt. Als je hier wel voor kiest wordt het uitnodigingsmailtje verzonden zodra je op "Klaarzetten" hebt geklikt. Als je hier niet voor kiest kijk dan voor verdere stappen bij hulponderwerp "Ik wil mijn kandidaten niet automatisch laten uitnodigen maar het zelf doen. Hoe?".

Als je ervoor gekozen hebt dat de kandidaat automatisch uitgenodigd wordt, ontvangt hij/zij direct na het klaarzetten een uitnodigingsmail. Daarin staat een directe link naar de test.

Allereerst selecteer je deze optie tijdens het klaarzetten van een test. Als dit gelukt is heeft je kandidaat na het klaarzetten geen mail ontvangen. Je kunt dan zelf een mailtje opstellen waarin je de inloggegevens van de test plakt. De inloggegevens vind je als volgt: ga in het menu naar "Afnames", "Losse test(s)". Selecteer de betreffende test en scroll een stukje naar beneden. Onder het kopje "Respondentgegevens" vind je een gebruikersnaam en wachtwoord, hiermee kan de kandidaat inloggen op www.testlokaal.nl, waarna de test automatisch start.

Achteraf kun je de gegevens niet meer aanpassen, dat hoeft echter geen probleem te zijn. Er wordt pas krediet afgeschreven wanneer een test afgerond wordt. Wanneer je de test dus verwijdert uit je account voordat deze gemaakt wordt, kost het je geen krediet. Je kunt de test dan gemakkelijk opnieuw klaarzetten met de juiste gegevens.

De tests zijn inhoudelijk hetzelfde, de normering is alleen anders. Het verschil:

Zelfanalysenorm: te gebruiken als de kandidaat de test invult om een goed beeld van zichzelf te krijgen en er baat bij heeft de test zo eerlijk mogelijk in te vullen.

Selectienorm: te gebruiken als de kandidaat de test invult omdat hij/zij een baan kan krijgen en/of er baat bij heeft de test zo positief mogelijk in te vullen.

De persoon over wie de test ingevuld wordt is de feedbackontvanger. Degenen die de test over die persoon invullen zijn de feedbackgevers.

Let erop dat in elk van de 28 blokjes met vier stellingen één rode en één groene duim geselecteerd dient te zijn. Je geeft aan welke van de vier stellingen het best bij je past en welke het minst. Soms is het moeilijk om te kiezen, bedenk je dan dat je antwoord niet betekent dat iets heel goed of helemaal niet bij je past. Het gaat erom welke van die vier stellingen het best en het minst bij je past, ten opzichte van elkaar dus.

Met behulp van de Testkeuzewijzer vind je de test die past bij jouw doel.

Een deel van tests is ook in het Engels beschikbaar. Je vindt het Engelstalige aanbod hier. Deze tests staan standaard in je account, je kunt deze dus op dezelfde manier inzetten.

Neem wanneer dit vaker voorkomt even contact op via servicedesk@testlokaal.nl. Je kunt het altijd oplossen door de kandidaat rechtstreeks de inloggegevens te sturen. Je vindt deze als volgt: ga in het menu naar "Afnames", "Losse test(s)". Selecteer de betreffende test en scroll een stukje naar beneden. Onder het kopje "Respondentgegevens" vind je een gebruikersnaam en wachtwoord, hiermee kan de kandidaat inloggen op www.testlokaal.nl, waarna de test automatisch start.

Onder "Afnames", "Losse test(s)" in het menu vind je een overzicht van al je tests. Je ziet hier alle tests die je klaargezet hebt en de status. Ook kun je hier het rapport inzien.

Kosten

Het gebruik van Testlokaal is gratis. Je betaalt geen licentie- of abonnementskosten, je betaalt enkel per test die je afneemt. In de prijslijst kun je zien hoeveel elke test kost. De enige kosten die je zult hebben zijn dan ook het aantal tests dat je afneemt maal de prijs van de test.

In het menu vind je onder "Mijn account" de knop "Verhoog je krediet". Je kunt daar je huidige saldo bekijken en het online ophogen. Betalen kan door middel van Mastercard, PayPal, Visa, iDeal of overboeking. Je krediet wordt direct opgehoogd.

Wanneer een test ingevuld en afgerond is en het rapport voor de eerste keer ingezien wordt, wordt het krediet ervoor afgeschreven. Als degene die de test invult toegang krijgt tot het resultaat gebeurt dit dus direct na het afronden van de test. Als je alleen zelf toegang hebt, gebeurt het pas wanneer jij het rapport opent. Wanneer je tests klaargezet hebt die niet worden afgemaakt, kosten deze je geen krediet.

Je krediet is onbeperkt geldig. Overgebleven krediet storten we niet terug maar je kunt het altijd op een later moment nog inzetten.

In de prijslijst kun je zien hoeveel elke test kost.

Je kunt altijd in je account terugzien welke kredietbestellingen je online hebt gedaan. Je klikt daarvoor in het menu onder "Mijn account" op de knop "Facturen".